خانه مقالات تبلیغات محیطی و نقش موثر آن در فرهنگ سازی

تبلیغات محیطی و نقش موثر آن در فرهنگ سازی

نوامبر 29, 2018
تبلیغات محیطی و نقش موثر آن در فرهنگ سازی

تبلیغات محیطی امروزه نقش موثری را به خصوص در جوامع شهری ایفا می کند که با اهداف گوناگون سعی دارند تا نظر افراد یک جامعه را به خود جلب نمایند و با بررسی تبلیغات در می یابیم که درصد قابل توجهی از تبلیغات محیطی مربوط به بخش تجارت و معرفی محصول و حرفه مورد نظر است.

بررسی تبلیغات محیطی شهری

تبلیغات محیطی مختلفی در سطح شهر وجود دارد که هر کدام حامل یک پیام برای مخاطبان است. اگر چه پیش از این تقریبا تمامی تبلیغات محیطی صورت گرفته به موضاعاتی در خصوص صنعت و تجارت می پرداخت اما امروزه انواع گسترده تری پیدا کرده است که اهداف مهم تری را دنبال می کند. با بررسی تبلیغات محیطی می توان به حرکت ها و ایده هایی نو رسید که رسالتی بالاتر از تبلیغات تجاری دارند و در تلاش هستند تا نکات مهم فرهنگی را در قالب تبلیغات محیطی نشان دهند تا گامی در جهت فرهنگ سازی بردارند و رفته رفته نظر مخاطبان را به خود جلب کنند و با دعوت به تفکر، بتوانند افراد را آماده پذیرش قوانین اجتماعی نمایند و البته نسبت به عمل نمودن به آن دعوت کنندگی لازم را ایجاد کنند.

تبلیغات محیطی

 تبلیغات محیطی شهری جهت فرهنگ سازی

بررسی تبلیغات محیطی می تواند ابعاد گوناگونی را مورد بحث قرار دهد. حتما همه شما تا کنون دیده اید که یکی از مسائل مهم فرهنگی در خصوص مکانی برای پارک ماشین است، چرا که به دلیل افزایش زندگی شهری، ترافیک در شهر ها سنگین تر می شود و به موازات آن مشکلاتی جهت پارک ماشین وجود دارد که ممکن است به دلایل مختلف از جمله عجله داشتن افراد و فرصتی محدود، آن ها ترجیح می دهند تا پارک دوبل انجام دهند و یا در پارک ممنوع ماشین خود را قرار دهند که در هر دو مورد امری خلاف قوانین شکل می گیرد و به نوعی زیر پا گذاشتن حق الناس است. در پی چنین رفتاری، بسیاری از صاحب خانه ها بر روی دیوار خانه خود جملاتی همچون «پارک ممنوع»، «پارک= پنچری»، «لعنت بر کسی که اینجا پارک می کند» و … را می نویسند اما این عمل چندان هم موثر واقع نمی شود و به دنبال تخلف رانندگان برای پارک در محلی نامناسب ممکن است تخلف دیگری یعنی پنچر کردن ماشین دیگران نیز صورت بگیرد.

این مطلب نیز می تواند برای شما مفید باشد!

نصب تابلو در حاشیه بزرگراه ها ممنوع است!!

بررسی تبلیغات شهری

بنابراین لزوم فرهنگ سازی در این زمینه بر کسی پوشیده نیست و در پی چنین مشکلاتی، شهرداری مشهد از تبلیغات محیطی برای آموزش افراد بهره گرفته است و مسئله پارک کردن وسیله نقلیه را در تبلیغات محیطی مورد توجه قرار داده است تا گامی در جهت فرهنگ سازی این مسئله بردارد و بتواند آغاز و حتی یک الگو باشد برای سایر شهر ها تا آن ها نیز نکات مهم رفتاری و اجتماعی را در قالب تبلیغات شهری مورد توجه قرار دهند و نظر افراد مختلف را به آن جلب کنند تا این امر که خلاف قانون است، یک امر عادی و مرسوم تلقی نشود و افراد سعی داشته باشند تا به حقوق یکدیگر احترام بگذارند  جامعه ای متمدن را بسازند.

در تبلیغات محیطی که در شهر مشهد نصب شده است، جمله‌ی «جلوی پل پارک نکنی، دعات می کنم» به چشم می خورد که در نوع خود، ایده ای بسیار نو و خلاقانه به نظر می رسد و با طراحی متفاوت سعی در جلب نظر بینندگان و عابران پیاده دارد، چرا که دقت افراد به تبلیغات محیطی می تواند تاثیری مستقیم بر رفتار آن ها بگذارد.

در بررسی تبلیغات مذکور می توان تابلویی که جهت فرهنگ سازی در جامعه نصب شده است را از زوایای گوناگون مورد بحث قرار داد که مهمترین آن ها تبلیغات محیطی به شیوه ای مودبانه که احترام به مخاطب را سرلوحه قرار داده است، می باشد و دومین نکته مهم نیز به طور غیر مستقیم تلنگری به صاحب خانه ها و مغازه دار ها و…است تا با زبانی خوش و لحنی صمیمی و مهربان نکات رفتاری را یادآور شوند.

Related Articles

یک نظر دهید