خانه مقالات بررسی ارتباط تبلیغات محیطی با فرهنگ شهروندی

بررسی ارتباط تبلیغات محیطی با فرهنگ شهروندی

دسامبر 26, 2018
بررسی ارتباط تبلیغات محیطی با فرهنگ شهروندی

امروزه مشاهده یک پیام متفاوت بر روی بیلبورد های بزرگ شهری، می تواند احساس خوب و تازه ای به مخاطبان ببخشد. در برخی مواقع این پیام ها باب میل مخاطب است و احساس مناسبی را به او می دهد و برخی اوقات هم مخاطب با دیدن این پیام ها دچار بهت و تعجب می شود.

همواره داشتن شهروندانی با فرهنگ غنی، جزو دغدغه های بزرگ و اصلی جوامع بشری بوده است. یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین روش های ارتقای سطح فرهنگ جامعه استفاده و بهره گیری از تکنیک های تبلیغاتی است. اما باید به این نکته توجه داشت که این تکنیک ها و به کار بردنشان داری مقدمات، اصول و مراحل مشخصی هستند.

مطالب پیشنهادی ما

نگاهی به کمپین موسسه مالی اعتباری نور

ما در این مطلب قصد داریم به بررسی ارتباط تبلیغات محیطی با فرهنگ شهروندی بپردازیم. در ادامه همراه ما باشید.

بررسی ارتباط تبلیغات محیطی با فرهنگ شهروندی

ارتباط تبلیغات محیطی با فرهنگ شهروندی

یکی از انواع تبلیغات چند رسانه ای که به علت قرار گیری در مکان های شلوغ و پرتردد، از قابلیت بالایی درارتباط برقرار کردن با مخاطبان عام، شکل دهی افکار توده و تغییر دادن رفتار اجتماعی شهروندان برخوردار هستند، تابلوهای شهری تعاملی می باشند.

تبلیغات محیطی با اضافه کردن ویژگی های تعاملی، از رسانه ای ساکن به واسطه ای پویا تبدیل می شود و تاثیر آن بسیار بیشتر خواهد بود و در پی آن جایگاه مخاطب رسانه از یک دریافت کننده منفعل و یک سویه به مشارکت کننده ای تاثیر گذار و فعال در فرایند ارتباطی تغییر پیدا می کند. هدف عمده و مهم در تبلیغات محیطی ارتقاء یافتن جایگاه مخاطب از فردی مشاهده گر به فردی مشارکت کننده و هم چنین تجسد زدایی از رسانه است.

مطالب پیشنهادی ما

با فری لاندر ۲ شرکت خودروسازی لند روور بر هر مانعی غلبه کنید

در کشور ما و در بیشتر مواقع انتخاب پیام های مناسب و درست گام مهمی در بالا بردن فرهنگ شهروندی و سلامت اجتماعی بوده است و تبلیغات محیطی که در چند وقت اخیر نصب و به اجرا در آمده اند گواه بر این قضیه است. پروژه هایی مانند : « نگارخانه ای به وسعت یک شهر»، « جهاد ادامه دارد »، « هیهات منا الذله » و « کتاب یعنی زندگی » از جمله مواردی بودن که اخیرا در راستای ارتقای فرهنگ شهروندی اجرا شده اند.

بررسی ارتباط تبلیغات محیطی با فرهنگ شهروندی

با اینکه به اجرا در آمدن این تبلیغات محیطی توجه مخاطبان را تا حدودی به خود معطوف کرده است، اما این تبلیغات برای اینکه تاثیر گذاری بیشتری داشته باشند به مکمل هایی نیاز دارند و با نصب واجرای چند روزه یک پروژه و طرح تبلیغاتی نمی توان انتظار تاثیر مطلوب و کاملی را از آن داشت.

فرهنگ سازی تبلیغات محیطی در سایر جوامع

به طور کل باید به رسانه ها و تبلیغات محیطی، هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت حساسیت بیشتر و اهمیت زیادی داد. با وجود این که شهر، جایی است که می توان در آن به طور ایدئولوژیک عمل کرد اما اگر مقدار استفاده از آن از حد نرمال و استاندارد خارج شود، تبدیل به شهری می شود که در آن نشانی از احترام به شهروندان دیده نمی شود.

مسئولان می بایست شهروندان را در بالاترین رده از درک و فهم در نظر بگیرند و با توجه به این موضوع فرهنگ سازی را به طور غیر مستقیم انجام دهند. در آمریکا و اروپا، تبلیغات محیطی در کمترین تعداد و در مکان های مخصوص مورد استفاده قرار می گیرند. در آمریکا این امکان وجود دارد که شما در یک چهارراه یا راسته تجاری، بیلبورد و تابلو ببینید، اما در کشور های اروپایی اصلا چنین چیزی وجود ندارد و بیلبورد های اطلاع رسانی فقط در حد نام و نشانی خیابان‌ ها و مراکز مورد نظر و آن هم با مصالح و مقیاس ‌هایی خنثی که منظر شهر را تحت تأثیر قرار ندهند، وجود دارند.

مطالب پیشنهادی ما

تبلیغات به سبک چاکلز در خیابان ها

در اکثر شهرها و کشور های دنیا این حجم از تبلیغات فرهنگی دیده نمی شود و این نتیجه ی یک دیدگاه مسلط از بالا به پایین در فرهنگ شهر است؛ شهری که مدیریت مشارکتی ندارد و عرصه شهر در اختیار یک مدیر است که برایش تصمیمی می گیرد. در کشور های توسعه یافته چنین چیزی ممنوع بوده و شهرداری حق تبشیر و تنذیر مردم را ندارد. ممکن است نظارت پلیس آن ها بر جامعه بیش از ما باشد، اما باور ها به شکل غیر مستقیم منتقل می ‌شوند و بیشتر از هر چیز، این نظم و قانون است که مهم می باشد. در مدرسه های آن کشور ها دانش آموزان از همان ابتدا با قوانین و قوائد زندگی شهری آشنا می شوند و این بدان معناست که فرهنگ سازی در حوزه های آموزشی صورت می گیرد، نه در عرصه شهر ها و تبلیغات محیطی شهری!

زمان درست برای تبلیغات فرهنگی

انتخاب زمان درست برای جلوگیری از شعار زدگی تبلیغ بسیار مهم است. با ذکر چند مثال این موضوع را بیشتر توضیح می دهیم :

بررسی ارتباط تبلیغات محیطی با فرهنگ شهروندی

بیشتر تبلیغات ضد مصرف دخانیات در روز جهانی مبارزه با دخانیات، اغلب تبلیغات پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت در روز جهانی دیابت و… انجام می‌شود. این تبلیغات مثل داروهای مسکن موقتی عمل می ‌کنند اما کارکرد دائم و پیوسته ندارند. تبلیغات فرهنگی باید همیشگی و در عین حال به اندازه باشند.

Related Articles

یک نظر دهید