خانه مقالاترسانه های تبلیغاتی مدل های مختلف جاذبه های تبلیغاتی

مدل های مختلف جاذبه های تبلیغاتی

ژانویه 8, 2019
مدل های مختلف جاذبه های تبلیغاتی

در این مقاله قصد بررسی چند سری نکات و اطلاعات اولیه درمورد مسایل تبلیغاتی و هر آنچه که مربوط روش های مختلف برای جذب مخاطب از طریق تبلیغات است می پردازیم. جاذبه های تبلیغاتی به طور کل یکی از موارد مهم و حیاتی است که از طریق آن مخاطب نسبت به بررسی محتوی موجود در تبلیغات را ترغیب می کند. با ما همراه باشید تا چند سری اطلاعات کلی درباره ی جاذبه های تبلیغاتی به دست آورید.

مدل های مختلف جاذبه های تبلیغاتی

مفهوم کلی جاذبه های تبلیغاتی:

به طور کل یکی از اساسی ترین مواردی که فرد ترغیب به مطالعه، مشاهده و یا بررسی آگهی ای می شود، بحث جاذبه های تبلیغاتی آن است. جاذبه های تبلیغاتی به طور کل به آن دسته از اقدامات، فعالیت هایی گفته می شود که به وسیله ی آن فرد نسبت به بررسی تبلیغات شما ترغیب می شود. تنها تبلیغاتی برای مردم جالب و جذاب به نظر می آید که درون آن نکات و یا مفاهیم جذابی برای مخاطب وجود داشته باشد.

نکته ای که بسیار مهم و حیاتی است این می باشد که مدیران تبلیغاتی می بایست در افزودن جاذبه های تبلیغاتی در آگهی خود تلاش بسیار زیادی کنند تا بتوانند به وسیله ی آن میزان مخاطب خود را افزایش دهند. همین افزایش جمعیت و مخاطب باعث می شود تا میزان فروش و بازدهی محصول شما از طریق جاذبه های تبلیغاتی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.

مطالب پیشنهادی ما

رعایت اصل تمایز در تبلیغات چه اهمیتی دارد؟

همان طور که برای همه مشخص و رایج است، پیام های تبلیغاتی مفاهیم خاص خود را دارند که به وسیله ی آن به شاخه های منحصر به فرد خود تقسیم می شوند. از طرفی برای این که آن یام تبلیغاتی میزان جذب دلخواه مخاطب خود را داشته باشد می بایست جاذبه های تبلیغاتی خاص به خود را در آگهی مورد نظر القا کند تا به وسیله ی آن مخاطب به بررسی تبلیغات شما بپردازد. این نکته را از یاد نبرید که درصورت عدم استفاده صحیح از جاذبه های تبلیغاتی، میزان بازدهی و برداشت موردنیاز از تبلیغات مورد نظر خود را از دست خواهید داد. در این مقاله به بررسی مدل های مختلف جاذبه های تبلیغاتی می پردازیم.

مدل های مختلف جاذبه های تبلیغاتی

جاذبه های تبلیغاتی منطقی:

جاذبه ی منطقی در تبلیغات یکی از گزینه های مناسب برای جاذبه های تبلیغاتی به حساب می آید. جاذبه های منطقی به طور کل یکی از مواردی از جاذبه های تبلیغاتی است که به وسیله ی آن به خواسته ها، سلایق و علایق مخاطب مورد نظر توجه خاصی می شود و در آن تبلیغ تلاش می شود تا به طور کل به نیازهای مخاطب پاسخ داده شود.

مفهوم پیام تبلیغاتی به صورت کالا واضح و بدون هیچ نکته ی اضافه ای در تبلیغ قرار می گیرد و به همین وسیله مخاطب و یا مشتری نیازها و خواسته های خود را از طریق تبلیغات مورد نظر برطرف می کند. اصولا پیام هایی که به طور کل دارای مفاهیمی خاص مانند رعایت کیفیت کالا، صرفه جویی در مصرف سوخت و منابع طبیعی، فایده و کاربرد کالای موردنظر و…از جمله شاخه هایی است ک هاز جاذبه های تبلیغاتی منطقی استفاده می گردد.

مطالب پیشنهادی ما

کانسپت در تبلیغات چه ویژگی هایی دارد؟

یکی از ویژگی های مثبت جاذبه های تبلیغاتی منطقی این است که سعی می شود به طور کل و خاص درمورد ویژگی ها و کارایی محصولات موردنظر صحبت شود و از پرداختن به موضوعی خاص و یا فرعی خودداری شود. همین موارد باعث شده تا از جاذبه های تبلیغاتی منطقی استفاده های گسترده ای صورت گیرد. به طور کل جلب توجه مخاطب و تلاش در ارایه ی اطلاعات کافی درباره ی محصول موردنظر و جلوگیری از پرت کردن حواس مخاطب به مفاهیم غیرضروری هدف اصلی این روش جاذبه ی تبلیغاتی می باشد.

جاذبه های تبلیغاتی که دارای مفاهیم طنز و خنده هستند:

به طور کل جاذبه های تبلیغاتی که دارای مفاهیم طنز و یا حتی ترس هیتند جزو آن دسته از مواردی تقسیم می شوند که به طور کل احساس مخاطب را نسبت به موضوع و مضمونی خاص جلب می کنند. این دسته از جاذبه های تبلیغاتی تحت عنوان جاذبه های تبلیغاتی احساسات تقسیم می شوند. آن دسته از تبلیغاتی که در آن جاذبه های تبلیغاتی خنده و فان در آن گنجانده شده است به طور کل میزان توجه بیش تری از مخاطبان را به خود جلب می کنند و بیشتر به یاد ها باقی می مانند.

دلایل متعددی برای استفاده از جاذبه های تبلیغات خنده و طنز وجود دارد. یکی از موارد مهم آن جلب توجه مخاطب و افزایش میزان تاثیرگذاری بر روی مخاطب است. از طرفی این قبیل جاذبه های تبلیغاتی باعث افزایش انرژی و روحیه ی مثبت در مخاطب می گردد و باعث به وجود آمدن نوعی علاقه به این قبیل تبلیغات برای مخاطب می گردد.

مطالب پیشنهادی ما

ایده تبلیغاتی نگاهی متفاوت در دنیای مدرن امروز

 تبلیغات حاوی مفاهیم ترس:

این قبیل تبلیغات یکی از روش های رایجی است که در صنعت تبلیغات و آگهی به آن پرداخته می شود. از طرفی این تبلیغات با مفاهیمی بازدارنده سعی می کنند تا مخاطب را از عدم استفاده و انجام ندادن کاری خاص آگاه کرده و فرد را از عواقب استفاده و یا نزدیکی به این موارد آگاه سازد. به طور کل یکی از مشتری های پر و پا قرص جاذبه های تبلیغاتی حاوی مفاهیم بازدارنده و ترس، شرکت های بیمه می باشند.

این شرکت ها و یا به طور کل ارگان ها و یا کارخانه هایی که از این موارد استفاده می کنند در تلاشند تا فرد را از خطرات موجود بر سر راه خود آگاه سازند. یکی دیگر از مثال هایی که می توان در مفاهیم بازدارنده به آن اشاره کرد موضوع تبلیغات درمورد اعتیاد است. در این تبلیغات سعی می شود تا فرد را به عدم استفاده از مواد مخدر ترغیب کنند.

مدل های مختلف جاذبه های تبلیغاتی

جاذبه های تبلیغاتی که در آن مفاهیم اخلاقی وجود دارند:

در این مدل از جاذبه های تبلیغاتی سعی می شود تا درمورد درست بودن یا نبودن مفهومی به مخاطب موردنظر اطلاعات داده شود. در این مدل از جاذبه های تبلیغاتی می توان به راحتی درمورد مسایلی مانند همبستگی اجتماعی در انجام دادن مفاهیمی خاص مانند اتحاد است.

مدل های مختلف جاذبه های تبلیغاتی

همین موضوع باعث شده است تا جاذبه های تبلیغاتی که در آن مفاهیم اخلاقی وجود دارد به صورت کمی و کیفی به طور قابل توجهی افزایش یافته است به طوری که در سطح کلان شهرهای کشور می توان این قبیل تبلیغات را به وضوح و راحتی تشخیص داد. به عنوان مثال تبلیغات درباره ی بیماران هموفیلی، حمایت از سالمندان و افراد دیابتی و…به طور عدیده ای در شهرهایی مانند تهران، اصفهان، شیراز و دیگر شهرها افزایش پیدا کرده است.

جاذبه تبلیغاتی که در آن مفاهیم دو و یا تک جنبه ای لحاظ می شود:

به طور کل این مدل از جاذبه های تبلیغاتی را می توان به دو شاخه ی زیر تقسیم بندی کرد:

  • پیام های تک جنبه ای: این دسته از مفاهیم تبلیغاتی بسیار زیاد در تبلیغات و جذب مخاطب رواج دارد به طوری که در آن سعی می شود درباره ی اطلاعات کلی یک محصول به مخاطب موردنظر اطلاعات داده شود. از طرفی این اطلاعات موردنظر صرفا درباره ی ویژگی های مثبت یک محصول و یا موضوعی خاص سخن می گوید و به طور کل ذهن مخاطب را به سمت ویژگی های مثبت و هر آن چه که مربوط به محصول است جلب می کند. همان طور که گفته شد در این گونه از جاذبه های تبلیغاتی طیف گسترده ای از مخاطب را در خود در بر می گیرد.
  • پیام های دوجنبه ای: از طرفی دیگر مدلی دیگر از جاذبه های تبلیغاتی وجود دارد که به طور کل سعی می کند تا اطلاعاتی کلی درباره ی محصول مورد نظر ارایه دهد؛ اما با اندکی تفاوت! در این شاخه از جاذبه های تبلیغاتی سعی می شود تا فرد را از اطلاعات مثبت و منفی محصول موردنظر آگاه کنند. این مدل از جاذبه های تبلیغاتی را می توان به راحتی بر روی محصولات آرایشی بهداشتی و یا دارو ها به راحتی مشاهده و بررسی کرد.

مطالب پیشنهادی ما

اهمیت رابطه تبلیغات و توسعه در سودآوری

اگر بخواهیم در قالب یک مثال برای شما توضیح دهیم به این شکل می توان توضیح داد: در تبلیغاتی برای یک ماشین سعی می شود تا بیش تر درمورد مقرون به صرفه بودن و از طرفی کوچک بودن اندازه ی ماشین اشاره می کند. این می تواند مثالی بارز برای جاذبه های تبلیغاتی یک جنبه ای باشد. درمورد جاذبه های تبلیغاتی دو جنبه ای نیز همین موضوع برقرار است. به عنوان مثال:

یک شرکت لوازم خانگی درمورد یکی از محصولات خود این چنین می نویسد:

محصولات آبمیوه گیری ما برای بسیاری از میوه ها کارایی مثبتی دارد اما برای بعضی از میوه ها نه.

این نیز مثالی بارز برای پیام های دو جنبه ای است. به طور کل این روش در کشور ما به طور رایج وجود ندارد اما به طور کل جاذبه های تبلیغاتی دو جنبه ای نسبت به جاذبه های تبلیغاتی یک جنبه از ارزش بسیار زیادی برخوردار است.

تبلیغاتی که در آن مفاهیم نوستالژیک وجود دارد:

در این روش تبلیغاتی سعی می شود تا از مفاهیمی گذشته صحبت شود تا فرد را برای خرید محصولی خاص و یا استفاده از محصولی خاص ترغیب کند.

مدل های مختلف جاذبه های تبلیغاتی

در جاذبه های تبلیغاتی از طریق مفاهیم نوستالژیک سعی می شود تا صرفه های اقتصادی و اجتماعی نیز رعایت و مورد استفاده قرار گیرد.

Related Articles

یک نظر دهید